mandag 23. mars 2015

Den uhyggelige naboen og hans hund



Ved siden av oss bodde en merkelig mann som hadde en diger hund. Verdens største mente vi, og turte ikke å gå ut fra huset hvis den var ute. Far fikk da en avtale med naboen om at hunden skulle være ute på visse tider, og vi barn på andre tider. 

Avtalen holdt i noen dager, men så var hunden der i "vår" utetid. Far ringte, og naboen lovet, men da avtalen igjen ble brutt, var fars tålmodighet slutt. Han truet med at han skulle ta livet av udyret dersom naboen ikke passet på å holde avtalen. Neste dag var hunden ute hele dagen. Da hunden ved en tilfeldighet faktisk døde noen dager senere tenkte naboen sitt og anmeldte far til politiet for hundedrap. Men far var uskyldig, og politiet tok hele saken meget lett etter å ha forhørt ham. Naboen ble selvfølgelig en erkefiende. 

En dag da Grethe og jeg var i Nygårdsparken og "forgrep" oss på hver vår rhododendron - de var så vakre at det var ikke mulig å motstå lysten til å plukke dem, men det var strengt forbudt - ringte naboen til politiet igjen og anmeldte at "Hans Jacob Nilsens døtre plukket blomster i Nygårdsparken". Vi var vel 4-5 år gamle og politiet reagerte naturligvis med latter. Denne naboen ble senere aktiv nazist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar